Mitt nyttårsforsett: Å leve!

I år har jeg bare et nyttårsforsett, og det er å overleve. Å leve!

Sommeren 2013 fikk jeg vite at broren min skulle få et nytt barn.  Sommeren 2013 fikk jeg også vite at jeg har kreft (noen kaller det uhelbredelig kreft, men jeg tror ikke på "uhelbredelig". Jeg tror at det finnes en medisin mot alt et sted,der ute. Det gjennstår bare å finne den. )

Da jeg fikk vite at broren min skulle få et barn tenkte jeg tanker jeg aldri sa høyt. Jeg var altfor redd for å gjøre de rundt meg redde. Men jeg tenkte ofte på det selv. Jeg tenkte at det nye barnet på en måte kunne ta over min plass. Legen hadde jo spådd min død innen et par måneder, og det var ca. da babyen skulle bli født.  Jeg syns det var en fin tanke at mitt liv skulle føres videre til det lille barnet. At det på en måte kunne få alle mine krefter og kanskje ta over der jeg sluttet. Jeg vet det hørtes rart ut, jeg har selv aldri vært religiøs på noen måte, og ser ikke egentlig heller på dette som noe religiøst, mer som en trøst om at jeg ikke hadde levd nytteløst, og at noen kunne få alle de kreftene og energien jeg har spart opp i mange år. Jeg husker at da broren min var på besøk på sykehuset og vi diskuterte navn til babyen, vurderte jeg å foreslå mitt eget navn, for å enda bedre kunne markere at jeg levde videre i barnet. Men det turte jeg ikke. Å si ting høyt er en mye større prøvelse enn å bare ha de inni hode. Å si ting høyt gjør de mye mer virkelige. I tillegg vet jeg at de andre ville blitt lei seg. Ikke vist hva de skulle si. Sannssynligvis. Også kunne du jo blitt en gutt. Sånn rent praktisk.

Månedene gikk. Jeg ble friskere. Og Camillas mage vokste. I starten av November kom Leander til verden. Jeg var i bedre form enn på lenge og var den første utav barna som fikk holde han. Jeg innså at jeg absolutt ikke var klar til å dø ennå. At jeg, SAMMEN med Leander skulle klare å leve. Lenge. Men jeg kunne ikke for det. Jeg skyndte meg å føre over all den energien jeg turde å unnvære til Leander. Jeg beholdt tydeligvis nok til å holde meg selv også i live. Nå er Leander vokst masse og blitt en fantastisk søt liten bolle. Noe utav det beste jeg vet er å holde han fast og klemme han forsiktig inntil meg. Det er lykke det!


Meg og Leander og lyset.


Leander og Mamma, Camilla


Lykke. Mads og Izabella, eldstebarnet. 
 

Tilbake til nyttårsforsettet mitt. Å leve. 

"I dont want to survive. I want to live" som Solomon Northup sa en gang.  Jeg prøver så godt jeg kan å ikke tenke på at jeg skal overleve. Det høres så trist ut. Det jeg skal gjøre det er å leve. Leve her og nå. Ta hver dag som den kommer, og bare nyte livet som det er. Jeg vil bruke all den tiden jeg kan med venner og familie. Ha det gøy. Gjøre ting jeg har drømt om å gjøre. Kose meg. Derfor har jeg begynt å lage lister. Jeg har kjøpt tre nye små bøker. Også har jeg kjøpt nye Lyrablyanter og et nytt penal. Det er så deilig å begynne med blanke ark. På de blanke arkene skal jeg fylle inn alt mulig. Den ene boka er en lykke-liste bok. Den har jeg med meg overalt til å skrive ned ting til litt lykke-lista. Også har jeg begynt på en liste over "1234 ting jeg skal gjøre her i livet". 1234 er et stort tall. Det kan jeg bruke kjempelang tid på å gjennomføre. For jeg har tenkt til å leve kjempelenge. Det har jeg bestemt meg for. Helt sikkert! 


Å samles med gode venner og spille spill er undervurdert. Helt klart en fin måte å leve.


Clara forklarer spillregler


Spillkveld med andre gode venner


Cecilie og Tobias. Brafolk!


Youssef og Trevin. Glede.

 

Litt Lykke:

  • Å hoppe i store, dype søledammer, med store gummistøvler på, mens det høljeregner.
  • Samholdet vi hadde på russebussen, til tross for at vi aldri fikk bussen til å kjøre  • Å søvne mens noen du liker holder ømt rundt deg.
  • Å øve på sivil ulydighet
  • Skrubbsår på knærne. Ikke operasjonssår. Eller blodprøvestikk. Men skrubbsår!
  • Å spille fotball i høljeregn, i Narkoparken, ved Revolver, klokka 18 en helt vanlig onsdag.

37 kommentarer

Elin

24.02.2014 kl.23:29

Gleder meg til orgfotball med deg en helt vanlig onsdag snart!

amandaboble

24.02.2014 kl.23:31

Elin: Jeg og!!! Veldig!

Ina Anette

24.02.2014 kl.23:45

blir så glad av å lese det du skriver! så inspirert! Du viser at du er ei utrolig sterk og positiv jente, og det er så utrolig bra. Du vet sikkert ikke hvem jeg er, men jeg husker deg fra natur og ungdoms landsmøte i 2013.

stay strong Amanda, du er fantastisk.

Hanna

24.02.2014 kl.23:46

Det er godt å høre at du er så bestemt, det tror jeg er veldig viktig! Det er også veldig godt å høre at det går bra med deg, jeg leser hvert eneste innlegg og heier på deg, god bedring!

Ingridadore

25.02.2014 kl.00:09

Flott og positivt skrevet, <3

Vilde

25.02.2014 kl.03:17

Jeg tenker ofte over hvor mye jeg vil tilbake til kalde/fine/lille Norge, bare for en liten stund, så jeg kan spille, snakke og leke med dere igjen. Gleder meg til å se deg, kjære Amanda.

Benedikte Ringberg

25.02.2014 kl.05:31

Så utrolig bra skrevet, ble glad av og lese det! Du er så utrolig sterk :)

amandaboble

25.02.2014 kl.13:05

Vilde: og jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne dratt en tur til andre siden av verden. surfe med deg og kose meg i sola! det hadde vært herlig det! gleder meg til å se deg og Vildus!

amandaboble

25.02.2014 kl.13:06

Ina Anette: Johoida, deg husker jeg!! Fint å høre at det jeg skriver kan påvirke og glede:)
Tusen takk!

Kristine

25.02.2014 kl.14:51

Du er så tøff, herlig, sterk og BRA <3 Det ser ut som du og Leander koser dere sammen. Du skriver så inspirerende og flott, takk for at du deler og lar oss komme inn i din verden! Jeg heier på deg og håper på det beste. <3

Siv

25.02.2014 kl.16:41

Åh, så bra. Like. Du e kul å tøff, altså! Så masse positivitet!

Ronja

25.02.2014 kl.17:15

Tusen hjertelig takk for at du minner meg (og alle andre) på de fine tingene i livet, som man vanligvis ikke tenker så mye over. Det er så beundringsverdig at du er så sterk at du klarer det! Du er så ekstremt tøff, og jeg vet du klarer deg gjennom dette! Har all respekt og tro på deg! GO GURL!!

Mat mot kreft?

25.02.2014 kl.17:23

Hei, for et sterkt innlegg, du virker veldig sterk og fin!

Jeg vet at dette kanskje er litt dumt og sikkert noe du har lest om selv, men jeg skriver det her for sikkerhetskyld.

Jeg heier på deg!

Janne

25.02.2014 kl.18:37

<3

Jonathan

25.02.2014 kl.18:45

Hei, nå vet jeg at dette kan være en upopulær post mange kommer sikkert kaste masse hat og usannheter mot, men har du vurdert cannabis for å hjelpe deg igjennom kreften, evt helbrede den? Det drøsser på med nye studier som viser til at det er ufarlig og kan tilogmed kurere kreft. Leste nettop en artikkel om en liten jente som hadde uhelbredelig kreft, så fikk hun cannabis olje smurt på smokken 2 ganger daglig, og endte med å bli kurert.

Jeg nekter diskutere med folk hvorvidt det er farlig eller ikke, bare søk litt opp og vær kildekritisk så kan jeg love deg at du vil finne ut at det kan hjelpe deg.

Du kan faktisk dra til Nederland, få det på resept, og ta med cannabis til Norge uten at det er ulovlig. Jeg tror det eneste du behøver er en lege som anbefaler eller henviser deg til en annen I Nederland, usikker på prosessen, men det ER mulig!

Lykke til!

(Husk at om alle rundt deg er imot det, så er det sikkert bare fordi de er feilinformerte, hjelp de rundt deg finne riktig informasjon slik at du slipper skamme deg om du går "denne veien")

Jonathan

25.02.2014 kl.18:49

Også, sjekk opp "acacia for cancer" på google, så finner du enda en ting som kan kanskje hjelpe deg. Tror det bare er noe urter, ingen rus.

Martine

25.02.2014 kl.20:27

Så utrolig fint skrevet! ^^

Cecilie

25.02.2014 kl.21:10

Åh Amanda! Du er en av de mest inspirerende menneske jeg kjenner. Alt du skriver er så rørende og inspirerende og tankevekkende. Alt på én gang! Du er bare helt fantastisk. Det er litt vanskelig å forklare alle tingene man tenker på, og føler når man leser innleggene dine, men jeg gleder meg alltid til å lese når jeg ser du har kommet med et nytt innlegg. Og i tillegg tar du fantastisk fine bilder!! Jeg er kjempe kjempe glad i deg Amanda:*

Jan-Petter

26.02.2014 kl.01:18

Enda noen gode og sterke ord/setninger! Sterk lesning eller skriving. Jeg ønsker deg alt godt. J-P

Rinde

26.02.2014 kl.15:49

Du er fylt av håp. Jeg tror på deg.

26.02.2014 kl.15:54

Sterke ord, du er nok ei ufattelig sterke jenta så klarer å snu ting til det positive! Du burde være stolt av deg sjølv! Stå på å lykke til:)

Mikkel bugge

26.02.2014 kl.17:41

Dette må være Norges BESTE blogg! Utrolig respekt til deg Amanda, håper alt blir bra.

Din ukjente venn T:)

26.02.2014 kl.21:57

Amanda, Amanda, du Amanda<3 Herlig, inspirerende, vakker, sjarmerende, full av tæl, super utstråling og ett mer positivt strålende vesen har jeg aldri sett maken til. DU ER BEST!!!! En sjelden perle av de få<3 Kreften forsvinner! DU VINNER!!!!

Jeg kjenner ikke deg, men jeg ELSKER DEG for den du er, kjære, AMANDA:D TAKK FOR AT DU ER DEG:D:D:D YOU ROCK!!!!! Varme klemmer (et kyss i nakken), gode tanker og en god kveld til deg og dine.

Kristina

26.02.2014 kl.22:01

Du er virkelig en stor inspirasjon for resten av verden! Alt du skriver er så fullt av håp og styrke, du er fantastisk. Det står respekt av at du vil dele det med oss lesere, veldig modig synes jeg! Måtte du nå alle de 1234 målene dine!

Jeg heier skikkelig på deg! <3<3

Hverdagsliv

27.02.2014 kl.19:26

<3 heier på deg!!!!!!!!!! <3

27.02.2014 kl.19:53

Hei, jeg håper du vurderer alternative behandlingsmetoder for kreften i kroppen din. Synergy er et veldig bra kosttilskudd som har gjort underverker både på lamme og kreftsyke personer. Du kan ta det ved siden av cellegift osv, om du vil være på den sikre siden for skolemedisin også. Synergy renser hovedsaklig de minste blodårene, slik at kroppen blir i bedre stand til å kjempe mot sykdommen. Jeg har også hørt om en klinikk i Sverige som behandler kreftsyke pasienter med sølvioner. Verdt å sjekke ut i allefall :) Om du vil ha Synergy anbefaler jeg å kontakte Hildegunn Aadland eller Kjetil

Jon

28.02.2014 kl.02:14

Hei!

Du skriver så bra, tok meg selv i å le flere ganger, samtidig som jeg hadde en liten tåre i øyekroken. Godt å se alt ikke bare er fælt, du har jo tross alt morfinpumpa tilgjengelig på fester. Hadde vært perfekt for meg som egentlig hater øl... neida, joda (høhø).

Veldig fine bilder, både av deg og alt annet. Stå på og lykke til, håper du får mange fine år(!!) fremover :)

sigrid

02.03.2014 kl.18:04

Gleder meg masse til aa reise til et varmt land med deg! Surfe, spise is og feste med rare folk. Jeg er helt sikker paa at det ikke skal bli saa alt for lenge til. Flott aa lese og bli ispirert. Skulle gjerne várt der sammen med deg og spilt alias, men kanskje ikke scrabble. hehe. Savner deg og heier paa deg for altid, uansett hva! <3

Karoline

09.03.2014 kl.01:49

Stå på! Du er så sterk og positiv, mitt største forbilde ♥

amandaboble

09.03.2014 kl.21:50

sigrid: Å,det gleder jeg meg skikkelig til(!!!) og er helt sikker på at vi skal få til en dag:) snart kommer du hjem, da skal vi spille masse Alias(du skal få slippe scrabble:P )
Sees<3

amandaboble

09.03.2014 kl.21:53

Jon: Tusen takk Jon, det varmer å høre at jeg kan vekke litt glede også iblandt!! Haha! Det har du helt rett i (hysj!!...neida..joda.neida.kanskjeda...)

Tusen takk! Det er jeg sikker på at jeg får :)

amandaboble

09.03.2014 kl.22:01

Din ukjente venn T: Til en ukjent venn!
Det du sier varmer og gir meg masse motivasjon :) TUSEN TAKK <3

Store varme kyss og klemmer tilbake :)

amandaboble

09.03.2014 kl.22:01

Kristina: Tusen takk for varme ord og tanker Kristina! Klart jeg skal nå de, alle som en! <3

amandaboble

09.03.2014 kl.22:04

Anonym: Heisann!
Jepp, jeg har begynt å lese meg opp på alternative metoder, og setter stor pris på alle tips jeg kan få. Tusen takk :) Skal sjekke det ut nærmere, så snart jeg får tid!

Ellen S Grønlund

16.03.2014 kl.00:46

Utrolig godt skrevet, du er tøff<3 ønsker deg alt godt stå på videre <3

Nero

26.04.2014 kl.05:58

Nei skulle du sett, nederst til høyre, på det nederste bildet, det er jo lillebroren min!

amandaboble

14.05.2014 kl.15:17

Nero: Balder? Han er en flott fyr, hils masse neste gang du møter han :)

Skriv en ny kommentar

amandaboble

amandaboble

20, Nesodden

19 år og fra Nesodden. Liker foto, Natur og Ungdom, såpebobler, politikk, familien, blomsterkranser, snøfnugg, jula, venner, rød lebestift, ballonger og gode klemmer.

Kategorier

Arkiv

hits