Livet i svart/hvitt -en fotoreportasje

Hjemmesykepleierne er, etter at jeg flyttet hjem, blitt en del av hverdagen min. De får meg opp om morningen, og sender meg i seng om kvelden. De setter Fragminsprøyter (blodfortynnende) morgen og kveld, og henger opp Kabiven (intravenøs næring) om kvelden.  Fragminsprøyter får jeg etter at jeg fikk en liten blodpropp i lungen for et par måneder siden. Det skal hindre nye blodpropper. Kabiven er jeg drittlei av. En ekkel melkeaktig, flytende masse som jeg får pumpet inn i blodet, via en ledning. En ledning som går inn i en VAPnål jeg har festet på brystet. VAPnålene skiftes ut hver uke. VAPnåler er en helt genial oppfinnelse. Det er en ledning som er lagt inn i en sentral vene på halsen min, og går ned til to kammer, som er lagt under huden min. Der stikkes det inn to nåler. To nåler som går ut til to ledninger. Den ene har jeg smertepumpa festet i. Smertepumpe er full av morfin, som jeg får sprøytet inn i kroppen når jeg trykker på en knapp...Også har jeg et nyrekateter hengende på låret. En pose festet til en ledning som går inn i siden på magen min. Før hadde jeg begge nyrene lagt ut. Det var enda værre. Men det er ille nok med en. Ikke kan jeg bade lenger. Og det er sabla kjipt. Jeg savner å svømme i havet. Svømme under vann og  hoppe fra brygga. 


Morgenstund. Foto: Marthe Amundssen ( Marthe Aj Photography på facebook)


Tømming av nyredren. (Foto: Marthe Amundssen )


Sykepleiern gjør seg klar til pumpeskift. 
(Foto: Marthe Amundssen )


Morgenmedisin. 
(Foto: Marthe Amundssen )


Smerte. VAPnål-skifte 
(Foto: Marthe Amundssen )


Det blør.Fra VAPnålen. 
(Foto: Marthe Amundssen )


Ferdig med morgenstellet og klar for en ny dag 
(Foto: Marthe Amundssen )

Som du sikkert skjønner har Marthe fulgt meg en dag. Tatt bilder av hverdagen min en helt vanlig dag. Etter å ha stått opp dro jeg til byen. På kino med Maria Clara. Vi møttes på Aker Brygge og trikket og rullet oss oppover mot Ringen Kino. Der forlot Marthe oss. Vi dro og så på "The wolf of wall street". Delte en sofa og tok med oss rullestolteppet inn i kinosalen. Pakket oss ned og storkoste oss. 


Kontakt. (Foto: Marthe Amundssen )


Amanda og rullestolen. 
(Foto: Marthe Amundssen )


Vennskap. Kjærleik. Til slutt fant jeg Maria Clara. 
(Foto: Marthe Amundssen )


Trikk. 
(Foto: Marthe Amundssen )


Ut å rulle 
(Foto: Marthe Amundssen )

Litt lykke: 

  • Far og sønn-kjærlighet

  • Søndagstur med storfamilien

  • Små barn med strikkaluer

  • Å kjøre rullestol, godt innpakka i ullteppe.
 

23 kommentarer

Lina Kristine

24.03.2014 kl.00:00

Vakre Amanda!

Sterk lesning og sterke bilder! Du er tøff! Heier på deg <3

Bergljot

24.03.2014 kl.00:10

Du er så utrolig sterk amanda! og det at du holder humøret oppe, er beundringsverdig. Vi heier på deg! (og mamma insisterer på å "sende energi" vet ikke helt hvordan hun gjør det men jeg prøver også.:p )

Klem <3

Linnea Skare

24.03.2014 kl.00:19

<3

The Virgin Diary

24.03.2014 kl.07:38

ikke bare er det alltid inntrykksfult å lese det du skriver, du skriver også så bra.. Det er et talent :)

Kristine

24.03.2014 kl.10:34

Sterke, flotte bilder - jeg er ELSKER bildet "Amanda og rullestolen", fantastisk nydelig! Du er så flott og sterk Amanda, og jeg heier på deg! Sender varme tanker <3

Ane M.

24.03.2014 kl.15:48

Du er så skjønn <3

Jeg kjenner deg ikke, men du innspirerer meg virkelig til å jobbe beinhardt for å komme meg ut av spiseforstyrrelsen som har ødelagt livet mitt... for jeg har et valg, jeg kan få et mye bedre, og kanskje et helt friskt liv, hvis jeg bare jobber hardt nok med meg selv. Det river virkelig i hjerterota å se bildet over ¨smerte¨... Jeg ønsker deg alt godt <3

Sigrid E. Höeg

24.03.2014 kl.19:23

Kjäre Panda.

Det er så flott å se hvordan du har det gjennom sånne flotte blider. Det da blir det litt lettere å forstå hvordan liv er for deg. Det er ikke alltid så lett når man er langt borte. Det betyr jo ikke at jeg ikke tenker på deg selvfölgelig og derfor er det flott med et lite innsyn en gang i blandt!

Love!

Ulrikke

24.03.2014 kl.23:02

Stå på Amanda, jeg vet du klarer det!

Charlotte

25.03.2014 kl.20:07

Kjære Amanda! Blir så glad hver gang jeg titter innom her og ser at du har lagt ut et nytt innlegg!:-) Sååå koselig det hørtes ut å gå på kino med ei god venninne og være inntullet i et godt teppe...Tror jammen jeg må gjøre det samme en dag!<3 Og så må jeg rose deg for så mange fine bilder, likte spesielt godt det med klem på;) Lykke er definitivt små unger ja, så søte de er i hjemmestrikka klær! *Smelt* Ønsker deg god bedring videre, vi heier alle sammen på deg! Sender masse god energi og varme klemmer din vei! :)

Camilla

26.03.2014 kl.20:23

bildet "det blør" er noe av det vakreste jeg har sett på lenge. sikkert litt delte meninger rundt nakenhet, men jeg syns bare det viser en sårbarhet og en styrke som er helt utrolig.. stå på, jeg heier på deg <3

Sigrid

29.03.2014 kl.20:56

Du er så sterk! Masse god bedring <3

MarianneB

03.04.2014 kl.09:41

Innleggene dine er alltid flotte å lese. Takk for at vi får se litt av livet ditt. Bra du kommer deg på kino!

A

04.04.2014 kl.19:28

Jeg kjenner deg ikke. Datt innom bloggen din for en tid siden via litt googling (medisinstudent + google = mange rare treff). Jeg har derimot forblitt en leser. Med jevne mellomrom er jeg innom i håp om at du har oppdatert. Ikke på grunn av noen morbid nysgjerrighet, ikke fordi jeg undrer over det medisinske ved tilstanden din, men fordi jeg gleder meg til å lese dine tanker gjort til ord. Du skriver så flott, godt illustrert av bilder som ofte kan si mer enn ord. Jeg lever meg inn i innleggene. Ønsker deg og dine alt vel og mange gode år. :) Håper du er lett til sinns og har vidunderlige dager :)

amandaboble

07.04.2014 kl.21:25

Bergljot: Hei Bergljot! Lenge siden sist, håper vi kan sees igjen en dag :) Tusen takk for varme tanker og all energien fra både deg og din mamma, blir sterkere av det :P
Kos og klems fra meg <3

isabelle otterstad liebsch

09.04.2014 kl.00:18

kjenner deg ikke, men utrifra bloggen din så virker du helt fantastisk og ikke minst en kjempe sterk person psykyisk ! du bør være så stolt over deg selv. og syntes det er så flott at du i hvert innlegg skriver "Litt lykke" stå på videre, jeg heier på deg :D mange gode og varme tanker til deg fra Bergen :D

Hildegunn Aadland

10.04.2014 kl.12:45

Hei Amanda! Jeg er mor til Sigrid Løvlie og hun fortalte meg om deg. Om du ønsker et konkret hjelpemiddel til å bli frisk, ta kontakt snarest på mobil 40613373

Beste hilsen Hildegunn Aadland

Eline Lund Fjæren

10.04.2014 kl.22:32

Du skriver så utrolig flott, synes jeg. Heier på deg.

Lene

23.04.2014 kl.12:48

Kjære Amanda! Du er så sterk!

Jeg er ei jente på alderen din som også har kreft i magen, reservoar som jeg har istedet for tykktarm. Har vært ijennom cellegift og ligget mye på sykehus.. Jeg har en sjelden lymfekreft som nettopp har blitt funnet ut av. Den er kronisk og går ikke an å fjerne. Mn den vokser såååå sakte at jeg kan gå lenge uten cellegift forhåpentligvis :)

Jeg vil bare si til deg at det jeg tenkte på når jeg lå på sykehuse og hadde smærter og var dårlig var de personene bak bloggrne jeg hadde lest om som også hadde kreft, men bare mye værre enn den jeg har. Da tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å klage over! Jeg beundrer de som er så sterke som deg ! Du klarer dette! Du skal bli frisk <3

Stine K

28.04.2014 kl.22:56

Tårene sitter løst når jeg leser din vakre og gripende blogg. Bøyer meg i støvet for deg. Håper dagene dine bringer gode stunder som får deg til å smile.

Hilsen sykepleier og medmenneske <3

Inger

29.04.2014 kl.14:27

Utrolig sterke bilder og du skriver veldig godt! Kjenner deg ikke men er innom her titt og ofte for å se hvordan det går med deg, og håper du nyter våren og har gode dager!

Mette

30.04.2014 kl.23:50

Du er så sterk og vakker! Jeg heier på deg og tenker på deg hver dag!

amandaboble

14.05.2014 kl.15:19

Hildegunn Aadland: Hei Hildegunn!
Jepp,Sigrid fortalte om deg, og det hørtes veldig interresant ut!
Jeg eller Mamma tar kontakt i nærmeste fremtid:)
Tusen takk!
Amanda

amandaboble

14.05.2014 kl.15:22

Lene: Hei Lene!
Du høres ut som ei sabla sterk jente, som har kjempet deg igjennom en hel del du også:)
Når jeg har det som værst tenker jeg på familie og venner og alle de som står meg så nær, og som kommer til å ha det så forferdelig fælt om jeg gir opp. Det skal jeg aldri gjøre!

Håper legene finner en måte å bremse utviklingen på kreften din helt ned, om det da ikke går ann å stoppe den helt. ( Jeg har ikkke troa på at det finnes uhelbredelig kreft, alt kan ordnes på en måte! Det finnes alltid håp!)

Jeg skal bli frisk og du skal bli frisk!!!

Klem fra Amanda <3

Skriv en ny kommentar

amandaboble

amandaboble

20, Nesodden

19 år og fra Nesodden. Liker foto, Natur og Ungdom, såpebobler, politikk, familien, blomsterkranser, snøfnugg, jula, venner, rød lebestift, ballonger og gode klemmer.

Kategorier

Arkiv

hits